Окружно такмичење у рецитовању, школска 2018/​19.У суботу 20.4.2019. године у Жагубици је одржано окружно такмичење у казивању стихова. У јакој конкуренцији нашле су се и наше две ученице – Траиловић Сара, ученица првог разреда наше школе и Радисављевић Тијана, ученица четвртог разреда. Добар глас, одсуство треме и прегршт лепих речи које су пратиле наше ученице, уз бодрење и подршку ментора и оних који су помагали приликом припремања ученица, уродили су плодом.


Прво место и директан пласман на републички ниво такмичења, које ће се одржати у мају у Ваљеву, освојила је ученица Траиловић Сара, а друго место матуранткиња Радисављевић Тијана. Сари желимо пуно успеха у даљем току такмичења.


Са ученицама су радиле професорка Милена Анђелковић као ментор и професорка Маја Тодоровић, која је помагала у припреми ученице и водила децу у Жагубицу.Нека и у наставку такмичења лепа реч, моћ искрене и непотцењене уметности живе уз сагласје речи које деца својим талентом и креативношћу покушавају и, очигледно, већ годинама успевају да оживе међу свима нама и подсећају нас на значај неговања лепе речи и њеног милозвучја које негује душу.


Извештај саставио: Ненад Милошевић, професор српског језика и књижевности