Хакатон за средњошколце, школска 2018/​19.Драги средњошколци,


Удружење студената информатике ФОНИС са ФОН-​а ове године по први пут организује „Хакатон за средњошколце“. Хакатон је двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању са циљем стварања идејног решења на задати проблем. Намењено је свим средњошколцима који желе да закораче у свет информационих технологија.


Пројекат ће се састојати из два дела. Први део јесу радионице на којима ће се ученици упознати са програмском логиком и синтаксом, као и са технологијама потребним за имплементацију решења. Све време ће са њима бити ментори задужени да им пруже потребне савете и помогну им да лакше савладају изазове пред собом. Након тога, сваки тим добиће пројектни задатак који ће бити један од кључних фактора приликом селекције тимова за хакатон, заједно са мотивисаношћу исказаном на радионицама. Други део јесте двадесетчетворочасовно такмичење на коме ће бити у прилици да примене знање стечено на радионицама и смисле решење на задати проблем.


Оптималан број чланова тима је од три до четири, а пријаве тимова трајаће до 20. новембра. Стојимо Вам на располагању за решавање било каквих недоумица и радујемо се вашим пријавама! Обећавамо вам корисне и релевантне информације, позитивну атмосферу и пуно познанстава са вршњацима истих интересовања.


Уколико су вам потребне додатне информације, позивамо вас да посетите ФОНИС сајт ( http://​fonis​.rs ), фејсбук страницу ( https://​www​.face​book​.com/​f​o​n​i​s​.​r​s​/ ), или инстаграм профил ( https://​www​.insta​gram​.com/​f​o​n​i​s​_​f​o​n​/ ), као и званични сајт ХЗС пројекта ( http://​hzs​.fonis​.rs ), а охрабрујемо вас и да нам се обратите путем мејла у случају било каквих недоумица.